nadpis

    - 4 vepřové kotlety,
    - 3 lžíce vepřového sádla,
    - 2 středně velké cibule,
    - 2 stroužky česneku,
    - 1 lžíce mleté sladké papriky,
    - 1 lžíce rajčatového protlaku,
    - 1 lžíce hladké mouky,
    - 0,2 l červeného vína,
    - 250 g kořenové zeleniny, sůl.

suroviny

   Očištěnou kořenovou zeleninu jsem uvařil v menším množství slané vody. Na 2 lžících sádla jsem zpěnil drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidal jsem mletou papriku, zamíchal a vmíchal rajčatový protlak.

na pánvi

Přidal jsem naklepané, osolené kotlety s naříznutými okraji, aby se nekroutily, mírně jsem to podlil. V tomto základu jsem kotlety opekl po obou stranách, po vydušení vody. Podléval jsem častěji, ale méně, kotlety za častého obracení dusil doměkka. Potom jsem kotlety vybral a dal stranou, základ zahustil světlou jíškou zvlášť usmaženou z 1 lžíce sádla a 1 lžíce hladké mouky. Omáčku jsem zředil červeným vínem a kotlety vložil zpět, přidal uvařenou zeleninu.

u stolu

   Po prohřátí jsem podával s noky.